Thursday, May 8

ulang tahun cinta


today is our love anniversary!
it's 2nd anniversary.


rasa sekejap sangat dah masuk tahun ke-2 ulangtahun perkenalan/declare kami.



aku berkobar2 nak sambut anniversary ni dari malam semalam.

1. ice cream cake (checked!)
2. ayam goreng ayamas (checked!)
3. sexy lingerie (checked!)
4. aromatic candle (checked!)

hah! ni la antara benda2 yang aku dah sediakan konon2 nak wat surprise kat en alang.
tapi, aku dah tertido kat ruang tamu dari pukul 10pm lagi.
aku hanya tersedar bila en alang kejutkan aku dari tidor jam 1am.
so, dah tak surprise lagi dah.
huhuhu....

tak best betul!



tapi, pagi2 ni en alang pulak mengambil inisiatif untuk gembirakan hatiku.
buatkan air kopi, siapkan baju aku untuk ke ofis,
dan pasang dvd gambar kawen.
---> lupa nak bagitau korang, gambar kawen aku dah siap! yeaayyy!!!!!!!!!
:)
rasa sangat terharu.
sambil tgk dvd gambar2 kawen tu, aku rasa terharu dan sebak sangat2.
en alang pon terharu.
sambil tgk, sambil hug each other.
tak bercakap apa pon, just watch the tv.
rasa sangat romantik!

hehehe...pepagi lagi dah wat adegan romantik. matilaaaaaaaa!!!!!!!!



teringat kisah pertama kali berjumpa en alang.
dan pertama kali mendeclarekan cinta kami.
masa tu, rasa sangat la tak romantiknyeee...
hehehehe...


aku cuma harapkan hubungan kami bahagia sampai bila2.
cuma, sekarang ni nak stabilkan keluarga kecil kami agak payah sket.
keadaan wang, masa dan tenaga tak pernah cukup.
harap2 zaman kegelapan ini akan berubah suatu hari nanti.


------------------------------------------------------------------------------------------------

ok, citer lain la plak.
hari ni FAT tamat.
yeayyy!!!!
aku dah bleh concentrate kat keje2 aku yang lain.
dan berlambak2 itu.
huhuhuhu....
tapi, hari ni ada misi lain.
nak pi cari souvenir untuk orang2 yang terlibat FAT kali ni.


aku tak mintak izin dari bos aku lagi untuk tukar workstation.
minggu depan la aku buat.
sebab minggu ni aku kalut ngan benda lain.


malam ni ada dinner.
sempena tamatnya FAT.
dinner lagi ek?
bulan ni memang murah rezeki aku (dan jimat poket..)
sebab takyah pening2 nak masak apa.
hehehehe..



rindu pada lia.
malam ni dapat la jumpa minah tu.
tak sabarnyeeeeee......... (cam nak jumpa pakwe lak.)

25 comments:

zie said...

Babe..dekat eh kiter nyer anniversary. Hehehe..Tak kusangka.

Seronotnyer....!!!

r@tn@ said...

yeayyyy~~~~~ happy anniversary~~ semoga berbahagia sampai bile2... :D:D:D

applepie said...

wahhhhh....jelesnyer sama kamu..we wishing u smoga berbahagia ke akhir hayat.. :)

Yatie said...

eppy anniversary:)) semoga jodoh berkekalan di dunia & akhirat .. moga dikurniakan dengan dengan cahayamata secepat mungkin:))

dazzledalie said...

hey babe, hepi anniversary..wow wee manyaknya anniversary hehehe..

terubat rindu kat ko..best kan dinner tadi..gelak2 borak2.. haha

thanks..

apa2pun, take care nyah..jgn risau rezeki ada di mana2. usaha dan tawakal k.. :)

erlyda said...

gembiranyer awk...semoga kegembiraan tu kekal hingga bila2 insyaallah..amin...

peej said...

cehh..nak surprise..tetibe bole lak tertido..huhu..penat sgt la tuh..

gambar dah siap??apa lagi..tepek la..nak gak tgk gambar hasil tangan photographer itu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

waaa...behnye dpt tgk gambar tawin same2...akak ni dh dpt dvd kawin pun still x nengok lagi, sbb lum ader berksempatan nak nengok dedua sekali....tunggu ujung minggu la nampaknyer...tu pun lum tentu lagi, sbb ujung minggu ni jadual kat kepala ni otak ni sungguh padat sekali...fuhhhhhhhh.....

yun said...

happy anniversary..next year sambut anniversary kawen plak ye

mylife said...

happy anniversary!!! bestnyer... moga korang berdua dikurniakan kegembiraan sampai akhir hayat... ;)

MiSsZuE said...

heppi anivesery eh..moger bahagia sehingga akhir hayat...amin..

TinaTonaTinot said...

alaaa,
so sweet...
nakkkkkkkkkkkkkkkk...
hehe..

akak, post la gambar kawennn!!
:)

cendawanintim said...

happy anniversary, mesra2 hingga ke akhir hayat okeh...

Kema said...

suwweettttnnyerrr :D

tempekla sket gambar kawen kat sini ;)

nanonano said...

waaaaaaaaaa..
lomentiknyehhh..
ai ske tgk owg bahgie ni..
huhu

puterikurekure said...

zie,
ye ke? hehehe...

ratna,
thanx dik! :)

applepie,
toksah nak jeles2. hehehe..

yatie,
tima kasih yek! :)

dalie yang dirinduii,
ha ah. memang kite have fun sangat2 kan? tapi tak sempat nak berlama-lamaan. ko kan keje awal..huhu..

erlyda,
thanx awak. :)

pija,
memang sangat penat. skang ni mata ni otomatik terlelap kalau jam dah kul 11pm.

gambar? nanti2 k?

rafflesia,
la...tgk la. rasa terharu tau tgk slide show gambar kawen sendiri. rasa nak putar balik waktu je.

yun,
ha ah. :)

mylife,
toche, toche...
shinikuaile.
terima kasih! :)

misszue,
:) thanks dik!

tina,
hehehe...
sabor ek. awak tu tak lama lagi dah.
gambar kawen nanti2 ye? skang ni cam bz sket.

cendawan,
okeh bebeh! :)

kema,
gambor nanti2 k? takleh janji dalam masa terdekat ni. bz sket.

nano,
hehehe.
masa kamu akan tiba juaaa........

Mak Su said...

(maksu yg terasa terbang di awangan)

puterikurekure said...

maksu,
alalalla...comelnyeeeeeeeeee......

kemat said...

tahniah....

aiseh...gambar kawen saya dah nak setahun kawen tak cuci2 lagi

puterikurekure said...

kemat,
la..awat jadik lagu camtu?
sila cuci gambar kawen anda cepat2 ye.
nanti, terlupa terus...

~ mizzAmy ~ said...

~ rasanya tak terlambak sangat nak wish kat puterikurekure nie.

HAPPY ANNIVERSARY FOR BOTH OF U. Moga2 korang berkekalan ke akhir hayat. :) ~

aria ayumi said...

huhu. suka diya baca cite akk ngan en alang *uatkan diya jadik sengal2 nak kawen cepat,ahahaha* :D btw, hepi enbeseri to akk n en alang. hope dimurahkan rezeki dan sihat2 slalu ye. owh lupa. satu lagik, moga cepat2 dpt anak. eheh :p

13may said...

tahniah!

:)

ad3ck said...

semoge kebahagian hangpa berkekalan selamanye ;).

AnIsMaNiS said...

sounds like romantica de amour.. lagi satu tahniah tahniah tahniah.. romantica itu sudah berbuah..kekeke.. apa ye.. =)
kacang goreeeng!