Monday, March 24

majlis perkahwinan puan intan dan en alang II

senyum je cik abang ku sorang nih. happy la tuh! kekonon leh 'dapat' malam tuu..hahahha!



ceera, setelah puas aku bagi signal mata dan isyarat mulut untuk menepung tawar. ye la kan, pengantin atas pelamin mana bleh nak jerit2 panggil member soh tepung tawar. hahaha..tapi hampir2 la nak jerit nama dia haritu. thanks bebanyak ye ceera. sudi tepung tawar kite..



hantaran-hantaran dari dia untukku....



apala yang aku tgk tu agaknya. tapi masa ni memang tengah lapar. hehehe.
haa..nak citer la ni.
masa nak makan tu, semua orang tak tau apa protokolnya.
adakah perlu menunggu pengantin makan dulu atau semborono saja?
dah lama sket tu, ada la waiter hidangkan makanan kat semua yang duduk kat meja pengantin.
bila semua pinggan dah diisi, semua cam tunggu pengantin makan.
masa ni aku pandang zaza, zaza pandang aku.
aku pon apa lagi, ngap je la.
hahaha..sangat tak malu ye!
tapi memang sangat2 rasa macam raja sehari.
semua lauk disuakan kat aku oleh waiter tu.
bila tgk pinggan penuh,
baru terasa yang aku masa tu tgh pakai korset.
mana leh isi perut penuh2 beb!
dalam keterpaksaan, aku isi jugak perut. tapi takleh abiskan makanan.
sebab perut dah ketat.
huhuu..sedih tau!
tapi, lepas je majlis, aku ngan en alang makan lagi sampai bertambah2.
kesian kan kat kitorang?




sebelom makan, pose dulu ye..





sila telan air liur anda...ngeeeee......
aku panggil udang ni bukan udang panjat, tapi udang terjun tiruk.
hahahahahahaha!!!!!!!



lepas makan, sesi bergambar. masa ni bergambar ngan dalie. bukan senang nak bergambar ngan dia nih. slalu elak2 kalau nampak kamera. tapi masa ni dia tak kisah berapa ramai orang nak amek gambar dia pon. cayalah dalie!!!



amek gambar ngan famili. dari kiri, ajik, ayah, en alang, aku, ibu, zaza dan iqa (tak nampak ko la dik!)



nampak aku ni besor sangat la di samping en alang. en alang ni kecik je. tapi tinggi sket je dia dari aku. tgh cium ni leh lak en alang bercakap2. sebab dia rasa cam lama je cium dahi aku.




ni semua sedara-mara belah ayah aku. masa ni ayah aku terlambat datang. diorang semua kecoh. ayah aku wat lawak apa ntah, aku tak ingat. tapi masa ni diorang gelak2, kecoh satu rumah! korang memang the best la!!!! :D



romantik tak? masa ni, en alang asik la buat lawak tak hingat. abis dah aku kontrol ayu, apa bagai depan kamera. peluh toksah cakap la kan. menjejeh2 je. dah macam orang tengah wat kerja kat sawah. huhuhuuuu.....



ini saja gambar2 dari majlis sanding aku. ada banyak lagi, tapi semua gambar suasana je. hehehe...kalau korang nak tgk lagi, sila ke sitiawan ye!



oh ya, gambar nikah akan upload esok atau lusa. tungguuuuuu!!!!!!!!!

22 comments:

mama ranggie said...

comelnya intan!

cute..chubby!

Ceera said...

eee.. bongkok nye badan kita.. kita rasa skang badan kita dah bongkok la...

awak berseri2 tau hari tu, suka tengok, senyum jer...

dalie, takmo amik dengan aku... memang nak kena belash, haha...

nanonano said...

ntah..kiut sgt sgt..
gerammmmm..
mesti jenuh en alang picit2 ek..
ekekek :p

ok2 kenyang dah psl gmbar..
tp klu ade lg..bley trime lg ni..

xsabar nk tggu entry mlm 1st lak..
kikiki..

larikkkkkkkk~

peej said...

tu la..selalu pengantin makan sikit je..haruslah kalau aku kawin nak makan banyak2..sampai kenyang..morale of the story..sile la kawin jgn pakai baju ketat..hahahah..

very the chantekk la ur wedding..bestnyerr...

ceera - x kot..sbb kan..noy pun mcm tuh kalau dlm gambar..tp kalau live mcm biasa je...sbb korang kurus kot..

eiza said...

romantiknyer part yg cium dahi tu...
cumels jer..

cik b@w@ng said...

tahniah kak intannnn!!!! huwaaaa kite tak dpt nak wish on that day!!! sedih sangat!!!!

semoga berbahagia bersama abg alang sampai ke akhir hayat..cepat2 dapat baby tauuuu

lindosh said...

huwarghh beshnyaa majlis dia.. nampak meriah giler.. ngan kaler ijau yg tenang ituk.. uiihh ai laikk! semuanyaa cantikk laa..

sok kawin pon nak kaler ijau cam tu laaa :P

Iekan78 said...

sgt pantas update citer hang kawen noo....the very the lovely couple!!!

ad3ck said...

sosssweeeeeeet. ;). eh mane gambo honeymoon kat langkawi? ade amek gambo mrsm langkawi tak? sekolah ku dulu ehehe. err hang da ehem2 blom ahahaha jk.

Mak Su said...

yea!! timakasih kasik tengok gambar sanding you...cantek banget ni dua-dua hero and heroin ni...semoga sukses sentiasa dalam hidup berumahtangga ek

flush said...

erkkkk.. byk nya ko letak gmbr2.. dah la tak pro lgsg aku tgkp..

kenduri ko mmg best.. tp hujan je kan.. mmg spoil skt la..

flush said...

intan mc.. ishsihhh.. ganasnya cik alang ni.. ahahahah

~ mizzAmy ~ said...

~ suddenly i feel like nak naik pelamin jugakss.... huargghhh....

kenapa la asyik tengok pics kawin org ? bila pulak la nak sampai turn i nie??? harus la kena mencari calon dahulu. :P ~

shasha said...

intan...gambar tak cukup byk..tak puas tgk laaa...nanti jgn lupa update...
chumel sungguh awak ek..anyway..kita pun sama ngan nano...nak tunggu citer malam pertama lak...ahakss...

larriiikkkk bersama nano

Kema said...

uwaaaaa!!!!

ruginyer tak datang...
salahkan su---!
hehe
;)
p/s - udang tu... gulp!

aria ayumi said...

waaaaaaaaaaaaaaaa comelnyaaaaaaaaaaa akk!!!! mcm anak patung pun ade. putih melepak. huhu. en alang pun ensem. diya doa.. moga2 cepat2 dapat anak... bleh anak akk men game diya nnt. hihi

puterikurekure said...

mama,
hehe..ye ke? malu la saya...

ceera,
hikhik..pengantin kena la senyum sokmo kan. kang kata macam kena kawen paksa plak! hahaha!

mana ada awak bongkok. cuma masa tu kan awak tgh tepung tawar kite, sure la awak membongkok..

nanonano,
ngengada tau! mana leh citer kat orang pasal first night..

tapi masa tu memang sangat penat! dua2 pengsan..tak hingat apa dah!

pija,
hehe. agak meriah jugak la. sebab sedara-mara je dah pack satu rumah. rugi tak datang tau! ;)

eiza,
ek? ye ke? i maluuu...

cik bawang,
terima kasih dik. takpe2..akak faham. awak tu dok jauh.. camne nak wish kan?

kembor,
nak pakai ijau gak ke? sila2...
cantek kan hijau tu? nampak tenang jek..

puterikurekure said...

iekan,
harus pantas, kalau tak, kena marah ngan bebudak blogger lain. hukhuk..

ad3ck,
gambo kat langkawi nanti2 aku upload. macam banyak sangat nak kena upload ni. dah banyak sangat utang kat korang. hehehhe...

maksu,
terima kasih bebanyak ye maksu. cantek ke? biasa2 saje.

flush,
hehe..tu la pasal.
ampun..aku guna semua gambor2 ko nih. hahahaha!

mizzamy,
sila2..mari kawen ramai2!
:)

shasha,
tak cukup ke? memang rasa cam sket pon. tapi, gambar yang ada ni pon ehsan dari azim. huhu..kite tunggu gambar dari pro cameraman siap ni. lagi 2-3 bulan la gamaknyeee...

kema,
takpe2..
hehe..jangan salahkan en su----..
takde rezeki lagi kite ketemu. nanti kalau ada peluang lagi, kite jumpa k?

diya,
comey ke? hmm...akak memang la sangat comel! debab yang teramat. erobik 3 bulan tak mendatangkan hasil ye..hehehe..

part baby tu, kite doakan je dulu. tak nak harap2 sangat, tapi memang nak pon! ;)

dazzledalie said...

cayalah intan!! hehe.
takkan la taknak amik gbr dgn pengantin kegemaran a.k.a bestpren aku. hihi.

aku segan amik gbr ngan kau ceera, kau glamer, sapelah aku..hehe.

puterikurekure said...

dazzledalie,
hehe..tak..aritu ko memang sporting. cameraman amek gambar ko pon ko rela kan jek. i like! :)

Naughty Babe said...

tahniah babe...

santekkk..

puterikurekure said...

naughty babe,
time kasih.. :)