Wednesday, March 26

hari nikah..

dag..dig..dug!

huhu...masa ni aku sangat berdebar2 ok! dalam kereta on way ke masjid,
aku bagitau ayah,
ayah, berdebar la..takut...
la..bukan ko yang nak di akad. apsal ko plak yang takot?
ntah..maybe sebab alang ada darah gemuruh kot.

di sini disertakan gambar2 masa akad nikah. akad dijalankan di masjid kampung sitiawan.

untuk makluman korang, akad pagi tu je untuk tiga pasangan. masjid tu je penuh ngan sedara-mara 6 keluarga! hahahhhaa!!!!


rombongan makcik kiah ke masjid. bebudak dua orang yang tidak bertudung tu telah ditegur oleh naib kadi supaya pakai tudung. hahahaha!!!

dari kiri: 2 budak ni, sepupu aku, auntie rose-yang banyak tolong aku, mak yah-mak sedara aku yang tolong gubahkan hantaran2, ibu, dan ucu ani-tolong buatkan puding untuk dessert jemputan.



aku tak tau la masa ni muka aku happy ke, nervous ke..perasaan campur baur. semua orang tanya aku, apa perasaan? ntah, aku pon tak tau nak jawab camne.



dari kiri: ayah (berbaju hijau lumut), pakcik baju putih bersampin hijau tu ayah pada sorang pengantin pompuan. kebetulan pernah jadik jiran aku dulu. then, baju putih sampin kuning tu en alang, berdebar2 nak akad, dan baju melayu hijau kilat tu pak uteh aku.




tengok en alang, tunduk je. memang masa ni dia nervous gile! hahahhaa! tgk pengantin lelaki, berderet je nunggu masa..




masa turn en alang akad. en alang terpaksa buat 2 kali akad sebab kali pertama tu naib kadi kata dia sebut nama aku tak berapa jelas. en alang turn yang kedua. pasangan pertama tu, kesian gile! buat ntah brape kali akad ntah, sebab bapa perempuan tu yang nervous. kesian kat pakcik tu. gugup nak nikahkan anak. sebab tu ayah aku tak nak akadkan. sebab dia tau mesti akan jadik camtu punyeee........bukan senang oo nak nikahkan anak.





tengok, aku ngan dalie terjenguk2 tunggu apa lagi la yang naib kadi ni wat. cepatlaaa......huhuu...







alhamdulillah..semua dah selamat. masa ni, en alang kata, dia rasa nak menangis sebab dia rasa terharu sangat2. yang aku plak, memang nak menitis air mata dah, tapi dalie yang tahan2kan dan sabarkan aku supaya jangan nangis. huhuhuu.





rasa sebak, terharu, gembira semua campur baur.


tapi skang ni alhamdulillah...semua dah settle. post akan datang akan update pasal honeymoon plak. ahaks!

18 comments:

eiza said...

klau nk hilangkan nervous nyanyi lagu dag dig dug secara bisik..hehe

zie said...

ala comelnyer..teringat kenangan masa i nikah dulu..berdebar gak.walaupung laki kiter yg kena berdepan ngan tok imam..

nanonano said...

heheh.. ms ni la yg plg xcited kan??
ksian kat lelaki la..
debor giler..
alhamdulillah..2 x je,
padahal mende tu bukan payah,
tp sbb neves..
kaku mulot nk berbicara..
huhu..

p/s : dalir ngendap cameranman hensem ke tu? :p

nanonano said...

typing error
dalir = dalie..
cameranman = cameraman

ampun !
:p

Kema said...

haih ~
nih yg buat aku nak menikah jugak neh!

~ mizzAmy ~ said...

~ mesti nervous abis kan?? tgk gambar tuh pun dah bole bayangkan mcm mana. hehehehe... :P

harus la carik calon cepat2 mcm nie. ahaks.. :P ~

arsaili said...

dia lak yg nerveous..ahaks

puterikurekure said...

eiza,
yup. begitulah caranya.. ;)

zie,
kan? kan? memang rasa nak terkeluar jantungku tika itu..huhuuuuu...

nano,
memang pon. gabra abis!
tapi kan, masa lepas je akad,
kan lelaki kena wat solat sunat.
alang kata, dalam solat tu dia betul2 rasa nak nangis.
sebab dia sendiri cam tak percaya dia akhirnya dah jadi suami orang.
hehehe.

kema,
apa tunggu lagi, cepat2 la menikah cayang oi!

mizzamy,
harus..haruss........
memang nervous abis lah..masa tu nak senyum pon takleh nak senyum. sebab terlalu nervous.

arsaili,
tau takpe. memang nervous abis, sebab cik abang kite tu ada darah gemuruh. dibuatnya tergagap2 masa akad, tak ke naya!

Ceera said...

wahhh... tak sabar nak tengok gambar honeymoon, hahaha...

13may said...

:)
:)
:)

kemat said...

masa bersalam tu mmg nerveous giler...dah lepas tu, bila semua kata sah..lega sangat..syukur betul

ad3ck said...

neh yang ku chuak nak kawen neh. ehehehe.

puterikurekure said...

ceera,
sabaq naa...tak de pape pon yang menarik sangat. cuma gambar kitorang berdua je..

13may,
:)
:)
:)

kemat,
kan? kan?? :)

ad3ck,
hehe..cuak tu sekejap je..dah selesai semua, memang perasaan sangat gembira ok! :)

cik b@w@ng said...

yeayyy gamba honeymoooooonnnn pulakkkk~~~~

TedungS said...

alhamdulillah, selamat semua. masa bila lagi ko berdebar2 tu hohehoeh

flush said...

kalau la aku tgkp gmbr time ni mesti gmbr ko best2 kan..

sian kat ko..

dYnA said...

saYe aDe dLm gAmbAr!

farah aminuddin said...

hehe... pricesstortoise smpai terjenguk2..excited.. hehe