Thursday, March 27

bercanda di tepian pantai chenang....

hah..selesai jugak aku upload gambar2 ni. banyak ko..lantak la korang. tgk muka aku ngan en alang sampai muntah. sila sediakan beg kertas coklat atau beg plastik kecil untuk menampung muntah anda. ngee~





on way ke kuala kedah. actually, plan awal nak ke kuala perlis. tapi dah terlalu penat drive, kitorang decide berhenti kat kuala kedah je. tapi pesan aku pada korang, sila pergi ke kuala perlis. kat sana more cheaper.

parking kereta kuala kedah: rm15 sehari
parking kereta kuala perlis: rm8 sehari.

beza kan? masa ni aku menyesal sangat2. huhuhuu.......... dahla parking kereta 3 hari. tak pasal2 nak dekat rm50 gak abis kat parking je.

remember post yang ini? aku beli cardigan yang mahal kat giordano? cardigan hitam yang aku pakai tu la..hehehhe......

cantik tak? siap ada reben2 tau! :)


korang akan melihat tudung aku adalah tudung yang sama dari hari pertama sampai la hari terakhir aku di langkawi. terlupa bawak tudung beb! huhuhuu.........


"percaya pada diri..dengan harapan dan keyakinan....."
macam baru kuar AF.
en alang ni degil. aku nak pakai beg hiking yang aku pinjam dari ofismate, shah.
tapi dia nak gak bawak beg yang ini.
so, sebab dia dah kata dia yang nak bawak, aku tak kisah.
cian kat dia. berat tau beg tu!




masa mula2 naik feri. masih nampak bersemangat lagi.



en alang dah start mabuk. dia tido untuk hilangkan mabuk dia. asam boi yang masam gile tu pon tak dapat hilangkan mabuk dia. aku maintain steady. kata anak navy!!! ;) i tak heran ngan laut, udara dan darat ni.. hahahhahaa!!!!!!!




sampai2 jeti langkawi je, dah semangat2 nak bergambar ngan langkawi billboard tu. hehee....




kat sini la kitorang tinggal..malibest resort yang terletak kat pantai chenang.







keadaan fizikal dari luar dan dalam chalet. ok tak? rindu plak nak balek kat sana. best tau korang!








kereta yang kami sewa. tgk en alang, dia bergambar ngan kereta yang kami tak sewa. hahahha! konon2 merasa la sewa kereta mahal kan. kitorang sewa kancil cinonet sebelah tu. servis sangat teruk. aircond berfungsi dengan kadar lite2 sugi sajork. tensen ooo...dah la langkawi tu panas pulau!







destinasi pelancongan pertama pada hari pertama adalah makam mahsuri. oleh kerana aku dah biasa ngan tempat ni, aku malas nak bergambar. biar dia sorang je yang gile gambar. hahahhaha!





ini adalah tempat yang diidam2kan en alang bila jejak kaki kat langkawi nih. tak sabar nak amek gambar ngan lang nih. berpusing2 aku cari parking, last2 jumpa gak. dahla panas, plaknye, kena amek gambar dia kat tgh2 panas tu. huhuhuhuhuuuuuuu...

nampak tak en alang?
dia di antara huruk K dan A tuu....





atas kami betul2 tegak matahari. sebab tu gambar ni kabur kot..




sesi malam pulak. lihat muka ku..berseri2 baru lpas mandi. hahhahaa!!!!!!
masa ni perut lapar gile! so, pencarian restoran terdekat dimulakan.





dah penat jalan kaki, jumpa restoran Hj. Jelani ni. nampak macam restoran yang jual makanan murah2 kan..jom kite jengah!









kami memesan ini, dari kiri nasi goreng nenas (en alang), tomyam seafood (meletop2 sedap dan cukup rasa..walllaaaaaaa!!!!) dan nasi goreng isi ketam dan udang (aku).

makanan kat sini memang sangat sedap dan mengancam!
tapi, servis agak slow dan kena banyak bersabar.
lagi satu, waiternya tak pandai cakap melayu. cakap siam je ye.
hohohohooo........







malam selepas makan kat restoran hj. jelani tu, kitorang serbu kedai runcit untuk beli makanan2 ni. sebagai lapik perut katanya. mak tak sanggup nak bayar harga makanan yang agak mahal kat situ.








lihatlah! betapa dekat sangat jarak dari chalet aku ke pantai tu. hahahah! kat sini leh la tgk mat saleh dan minah saleh seksi2 pakai bikini. yang seksa pon ada gak. ahaks!

ni suasana pagi keesokannya. so, takde orang lagi masa ni. awal lagi. dalam kul 9am camtu.







pemandangan ni boleh dilihat dari salah satu bukit yang terletak kat tepi highway menuju ke tempat beras terbakar. agak mengah juga daki bukit ni. tapi demi "pemandangan indah" yang tertera kat papan tanda tepi highway tu, kami gagahkan juga.

lihat hasilnya, korang boleh tgk saujana mata memandang. ye, airport langkawi la tuuu.....







letak kamera atas tembok. hasil aku berlari2an memeluk en alang. sebab tu tersenget. hahahah!









masa ni takla rasa terik sangat. tapi dah start bahang. en alang suka kerut muka camni. puas dah tegur, tapi dia kerut gak. haihhh....

oh, masa ni kat tempat beras terbakar.







ni kat petronas. tak tau area mana. tapi on way nak ke kompleks cable car.







ni kat kompleks cable car gunung mat cincang. masa mula2 masuk kompleks ni, aku dah tanya kat en alang, nak confirmkan yang kitorang nak naik cable car tu. tapi lepas je dia tgk orang pegang ular sawa ni, terus dia panik--->en alang tak suka benda2 yang panjang2 dan menyusur. dan dan tu jugak dia cancel naik cable car. huhuhu....... melepas gueeee....

damn u orang ular sawa!






ambil gambar dari bawah gunung sajork...


dan lagiii.......

dan lagiii.........


rasa menyesal tak dapat pi. dahla aku ajak pi underwaterworld pon macam2 alasan dia bagi. huhu.. den takleh nak wat apo2..







tengah hari tu kitorang pi lunch, dan balek chalet untuk berehat2.

petang tu kitorang decide nak jalan2 kat area pantai je. gambar di atas diambil masa aku degil nak lintas jalan tinggalkan en alang sorang. dia tarik aku dan nak gigit. this is the best picture stakat ni. aku suka! :)




jalan2 kat pantai sambil tgk sunset. masa ni matahari baru nak melabuhkan tirai. malas nak mandi pantai sebab kaki aku terkena cengkerang siput. saket woooo.......




tgk pemandangan belakang tuu..sangat lomantik loooo.....kehkehkehhhh........


kitorang balek ke darat (kuala kedah) pada keesokan harinya. singgah kat penang, bagi coklat kat zaza dan terus berkejar balek stewan sebab nak tgk konsert AF6. Sorang je yang aku berkenan. Nadia. dia macam Amelia kan?




okeh, stakat ini saja pembentangan bersiri aku. :)

67 comments:

flush said...

amik kooo..
puas aku tgk gmbr hanimun ko...

aku pun x sempat lg nak hanimun.. sedih2.. lps ni xtau la cane plak.. dah la anne peknen..

sobsobbbb..

dazzledalie said...

alalala..tomeinya..
muka ko berseri2 nyah..hik hik..
best kan langkawi.
kedai hj jelani tu punya makanan cam mantap giler je. peh!

flush said...

tapi aku dah bosan la dgn lkawi ni... taktau la nape.. rasanya dah 5-6 kali aku pg..

so, mmmg dr awal aku decide xnak hanimum kat sini...

tapi ko suka kan.. janji ko bahagia...

Mak Su said...

wakakaka, terlupa bawak tudung spare... hmmm, sarungkan helmet pun boleh, ahaks

Ceera said...

bestnye honeymoon, nak jugak.. gambar pun suka je kita tengok.. gambar terbanyak awak kali nie...

gambar dalam bilik takder ke, hiks..

lariksssssssss

nanonano said...

uurkkhh~
alhamdulillah, kenyam nengok gmba..
*smbil tersipu2 malu* cait !
hihihi..

taksub nk kawen gak nehhhh,,,
huwaaaaaa, mati la dah ade pasaan gatai..
aiyoohhh..
:D

puterikurekure said...

flush,
sile muntah k?
nampaknya, ko kena tunggu anne abis pantang baru bleh honeymoon lagik. hehehe..

eh, bleh je honeymo0n skang. takde masalah la.

dalie,
berseri ke? balek sini je muka aku jadik kusam. huhuuhu...
yup.restoran hj. jelani tu sangat power tomyam nya! yummuyyyyyy!!!

flush,
aku memang bahagia, tapi aku bosan gak sebenarnya.
alang tu tak pernah jejak kaki ke situ, aku bawakkan je la.

maksu,
takkan nak naik kereta pakai helmet kot? hehehe....

puterikurekure said...

ceera,
gambar dalam bilik? oh noonononono!
prohibited ya! kang trus jadik blog 18sx plak. wakakakka!

nanonano,
cepat2 kawen ek awak. best tau kawen!
;)

hajarss said...

swwwweeeeeeeeetttttt sgt.. ;)

nak kena g langkawi gak ni. hanimun. kahkahkah. kawen pon blum.. hehhe

peej said...

saya pun sangat suka pic ittew...

"ayat u org ular sawa"
sangat kelakar ok ayat tuh..hahha..kelakar la..bukan main jauh org tuh..tp x pasal2 xnak naik cable car..

~ mizzAmy ~ said...

~ setelah, berkali2 melihat pics puterikurekure maka amy dah boleh ingat skit2 senior ku ini. hampeh betul la, boleh plak amy tak perasan senior sendiri.

sangat teringin nak ke langkawi sebabnya tak pernah sampai sana. plan tue tak yah ckp la. dah beribu kali plan nak pergi. tapi, tak sampai2 gak. ~

lindosh said...

whauu wheee.. penoh gambo hanimunnnn.. beshnyaa.. kawen2 tros gi hanimunnn. langkawi yew.. ehpantai cenang mmg besh laa. malibest plak tu ye.

dulu pegi time tengkujuh tensen je.. rugi laa kamu tak naik cable car. lenkali paksa je abe mu tu. pedulik ular ke jerung ke hahah

puterikurekure said...

hajars,
nak ke langkawi ngan kengkawan or family pon leh gak. lagi best ppi ngan parents sebab diorang support semua. ehem. kamu bile mau kawen? ;)

pija,
yup. orang ular sawa tu memang sangat jauh. alang tak nak lalu kat sebelah orang tu pon. dia senang geli kaki. ye. itu adalah ayat dia. "abang geli kaki"...huhuhuhuhu.....

amy,
ingat sangat muka amy sebab kecik je. maintain macam tu ek. akak dulu kecik, tapi kuar tdk je trus membesar dengan jayanya..hahahhaa!!

kembor,
kite dah penah naik cable car dulu. tapi masa tu jambatan gantung tak siap lagik. ingat leh la naik aritu. tapi hampa!

Iekan78 said...

gambo baru lepas mandi tu mmg sgt berseri2....baru lepas ke....ehemmm....eehheemm....

seronokkan honeymoon....nk honeymooon jugak le!!!!

starstar said...

owh..
syiok nyer honeymoon..
:))

Kema said...

best kan!
tringat kita pi langkawi ngan pakcik tu. naik kabel car tak? pi air terjun telaga tujuh tak? kitorang siap tgk persembahan teater mahsuri lagi. bynk beli coklat tak? eiii! best! best! rasa nak pegi lagik pulak.

puterikurekure said...

iekan,
aipp!! biasa nii..
mana ada..takla...(sambil jeling malu2..)

hehehe...

starstar,
best la jugak. heee....

kema,
ah? pi sana ngan pakcik? pakcik su--- ke? wahhh...best tuuuu...
ekceli memang nak tgk teater mahsuri tu. tapi kamis malam jumaat diorang tak wat. so, melepas la..huuhuhuuhuuuuu........

ad3ck said...

wah bestnye tgk hangpa ehehe. neh yang ku tak sabar nak kawen neh ehehe.

Yatie said...

amboihhh, gambo hanimun laaa .. seb baik laa gmbr yg sihat sejahtera aje .. kihkihkih ... pos aa coklat langkawi seketul dua:p

p/s: kita dpt tgk AF dalam youtube aje .. haah laa, kita pun suka tgk si nadia tuh ...

Hasrul Halid said...

Hmmm... Dah lama tak ke Langkawi dan ke blog ini juga!

hehehe! Dari engko bujang, dah kawin baru aku sampai balik ke sini!

Tahniah!

puterikurekure said...

ad3ck,
aku rasa ko memang patot kawen pon skang neh. hehehe....

yatie,
ala, kat tempat awak tu pon ada jual coklat yang lagi happening kan? kat langkawi tak banyak choice sangat la.

hasrul,
hey! lama sunggh tidak ketemu di sini. :D

cik b@w@ng said...

berchanda dipasiran pantaii..lalala~

puterikurekure said...

cik bawang,
lalalalallalaaaa........ :)

.:mUnies:. said...

agak² bole komen lagi x? :D hihi
kami pon pegi langkawi..dh booking tiket airasia awal...so pegi time pregnant 4 bulan..kepala tgh pening², letih gak, muke agak kelat keletihan, sewa kete wira, servis teruk..pulak tu, tgh jalan² then nk balik.kete x leh start plak..marah nye ok!

puterikurekure said...

the best is...nak sewa kereta masa kat sana je. toksah ngade2 booking awal2 tau munies. huhuhu.

kite serik dah. :P

Anonymous said...

We are a group of volunteers and opening a new strategy
within our community. Your internet site provided us with valuable
info to art pieces on. You've performed an impressive task and our whole community is thankful to you.
Here is my weblog - www.borg-krems.ac.at

Anonymous said...

Hello I am therefore excited I found your web site, I
really found you by error, while I was looking on Bing for something else entirely,
Anyhow I am here now and would certainly love to assume
thanks to have a incredible post and then a all round thrilling blog (I additionally love
the theme/design), I dont have a person to browse it all throughout the min but I
have saved it as well as added in your RSS feeds, hence when I have time I could
be for you to read much more, Please do continue the great
job.
My weblog ; http://atibogo.wordpress.com/

Anonymous said...

I was extremely pleased to uncover this site. I need to to thank you for
your time for this fantastic read!! I definitely loved
every bit of it and i also have you book marked to check out new
stuff on your blog.
Look into my webpage ; houses for sale Catral

Anonymous said...

It's the best time to make a few plans for the longer term

and it's time to be happy. I've read this post and if I

could I want to counsel you some fascinating things or advice. Perhaps you could write subsequent articles

referring to this article. I desire to learn even more things approximately it!
Check out my web site :: www.virtualgamessc.com

Anonymous said...

obviously like your web-site but you need to check
the

spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues

and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I’ll surely come

back again.
Here is my site localise

Anonymous said...

Hi there, You've done an incredible job.

I’ll definitely digg it and in my view recommend

to my friends. I'm confident they'll be benefited from this web site.
My web site - beriming

Anonymous said...

I think other website proprietors should take this website as an model, very clean

and magnificent user friendly style and design, let alone the

content. You are an expert in this topic!
Feel free to surf my web site : Usuario:VerlineReyes1970 - Wikivia

Anonymous said...

Great blog here! Also your web site loads up fast!
What host are you

using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as
quickly as yours

lol
Also see my site: costablancaspain.us

Anonymous said...

I am really impressed along with your writing

abilities as neatly as with the layout for your

weblog. Is that this a paid subject or did you modify it


yourself? Either way keep up the nice high quality writing, it is

rare to look a great weblog like this one nowadays..
My web page: breckenridge house rentals

Anonymous said...

There are some attention-grabbing points in
time on this article but I don’t know if I see all of them center to heart.
There's some validity but I will take hold opinion until I look into it

further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as

nicely
my web page: http://wiki.ilrt.org/dreammachines/Tourist_Guide_For_Benidorm__Costa_Blanca_Spain__Spain

Anonymous said...

Useful information. Lucky me I found your website

accidentally, and I am stunned why this twist of fate didn't came about earlier! I bookmarked it.
Have a look at my homepage ; solidisk.com

Anonymous said...

I really like your blog.. very nice colors & theme.
Did you make this website yourself or did you

hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to design my own blog and

would like to find out where u got this from. thank you
Also see my web page :: http://commoditysurge.blogspot.ru/2012/01/apache-apa-mon-bg-clf-uns-end-mos.html

Anonymous said...

What’s Happening i'm new to this, I stumbled upon this I've found It positively helpful and it has helped me out
loads. I hope to contribute & assist other users like its

aided me. Good job.
My page :: Hotel

Anonymous said...

Fantastic web site. Plenty of helpful

information here. I am sending it to a few pals ans also

sharing in delicious. And of course, thanks to your

sweat!
My weblog - burlington schools

Anonymous said...

Keep working ,great job!
My page > online accounting business

Anonymous said...

I'm really enjoying the design and layout of your website. It's a very easy on
the eyes which makes it

much more pleasant for me to come here and visit more often.

Did you hire out a designer to create

your theme? Outstanding work!

Take a look at my weblog ... www.eaglerocks.com
Also visit my website ; barcelona spain news ferran La Nucia

Anonymous said...

Hey would you mind sharing which blog platform you're using?

I'm going to start my own blog soon but I'm having a hard time

choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is

because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something completely


unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to
ask!

Here is my web-site :: santoshbangar.blogspot.fr
Stop by my web page : vodafone spain forum Paterna

Anonymous said...

fantastic points altogether, you simply gained a brand new reader.


What would you suggest in regards to your post that you made a few days
ago? Any positive?

Look at my web site :: www.cuming4u.com
Here is my webpage :: do-it-yourself solar pool heater

Anonymous said...

Spot on with this write-up, I actually think this
website wants

way more consideration. I’ll probably be again to read way more,
thanks for that info.
Take a look at my web-site : cavoxcms.ch

Anonymous said...

I’m impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a
blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you might have hit the nail on the head.
Your

idea is excellent; the issue is something that not

enough people are speaking intelligently about. I am very

joyful that I stumbled across

this in my search for something relating to this.
My site ... http://www.spcai.org/index.php/news-and-blog/blog/entry/a-new-baby-and-your-pet.html

Anonymous said...

I'm really enjoying the design and layout of your site. It's a very easy on
the eyes which makes it

much more pleasant for me to come here and visit more often.
Did you hire out a developer to create

your theme? Great work!

My weblog; wiki.sc2tv.ru
Also see my site: http://www.prmsp.net/story.php?title=-spains-solar-revolution

Anonymous said...

As I web site possessor I believe the content matter here is rattling great , appreciate it
for your hard work. You should keep it up forever!


Best of luck.
Feel free to surf my homepage : www.gloriouslinks.com

Anonymous said...

Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to

see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know
this is entirely off topic but I

had to share it with someone!
Also visit my page www.authenticlinks.com

Anonymous said...

I loved as much as you will receive carried out right
here. The sketch is attractive, your authored

subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness

over that you wish be delivering the following.
unwell unquestionably come more formerly again since exactly


the same nearly a lot often inside case you shield this increase.
Feel free to visit my web page ... http://thieme.miscmeta.com/wiki/index.php?title=Alicante_And_also_Benidorm_The_country_Are_amazing_Destinations_To_settle_in

Anonymous said...

It’s really a nice and useful piece of info. I’m glad that you
shared this

useful information with us. Please keep us up to date like this.
Thanks for

sharing.
Also visit my page kucobaberbagi.blogspot.com

Anonymous said...

Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a
few of the

pictures aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking
issue. I've tried it in

two different internet browsers and both show the same outcome.
Also visit my site ; http://craftbuddy.com/

Anonymous said...

Hi there, its good article on the topic of media print, we all be aware of media is a wonderful source
of information.

Look at my website :: michael kors jewelry collection

Anonymous said...

You actually make it seem really easy with your presentation however I find this topic to be
actually one thing which I feel I would by no means understand.
It kind of feels too complicated and extremely large for me.
I am having a look ahead for your next submit, I will attempt to get the dangle of
it!

my blog post :: michael kors hudson downtown shoulder tote

Anonymous said...

I every time used to study piece of writing in news papers but now as I am a user of net thus from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.



Stop by my homepage michael kors hudson downtown shoulder tote

Anonymous said...

you are really a good webmaster. The website loading speed is amazing.
It seems that

you're doing any unique trick. In addition, The contents are

masterwork. you've done a wonderful job on this topic!
Here is my website ; cartyvpgt.lumx.zbngqjadct.tcsq.qypvthu.loqu.forum.mythem.es

Anonymous said...

I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored

subject matter stylish. nonetheless, you command get got an edginess

over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly

the same nearly a lot often inside case you shield this increase.
Stop by my web page :: www.homelandguild.org

Anonymous said...

wonderful post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don't understand this.

You should proceed your writing. I'm confident, you have a great readers'

base already!
my web site > raafay-awan.blogspot.de

Anonymous said...

Just wish to say your article is as surprising. The

clarity to your post is simply great and i can suppose you're a professional on this subject. Fine with your permission

let me to seize your RSS feed to stay up to date

with drawing close post. Thank you one

million and please continue the enjoyable work.

Also visit my weblog - myrealestate.sg

Anonymous said...

This actually answered my problem, thank you!

Also visit my web blog - lubimgotovit.ru

Anonymous said...

Incredible points. Outstanding arguments. Keep up the great effort.


Feel free to surf to my website - Arlena Goerlitz

Anonymous said...

Greetings from Los angeles! I'm bored to death at

work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm

amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not even
using WIFI,

just 3G .. Anyhow, great site!

my web blog ... http://www.goldbut.com

Anonymous said...

I like what you guys are up too. Such clever
work and reporting! Keep up the

excellent works guys I’ve incorporated you guys to my
blogroll. I think it'll improve the value

of my website :)

Feel free to visit my blog post: http://khyentseyeshe.com

Anonymous said...

college degrees J. The work allows you one particular guidebook in addition to this programme, recruiting your current books
you should look on your good access to this system. Keeping your bits of meals up to exactly degree,
helps ensure terrific, right ? might be the proper
way grilled.

my web page - Tatiana Mefferd

Anonymous said...

Unless you want to achieve this dice using the artichoke's specific counter tops within the produces along with originates. Noise extremely nicely wanting to pick, great? Micro-wave cookware has turned into hassle-free grilling and cooking and even basic stays using millions and millions without having for your kitchen space based upon vacuuming to where nights will most certainly be rrnvested laid-back. Save functionality.

My weblog ... Garfield Dragotta

Anonymous said...

I'm extremely impressed together with your writing abilities as smartly as with the layout to your weblog. Is that this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent high quality writing, it is rare to peer a nice weblog like this one nowadays..

Here is my web page :: cheap nike air max 2013

Anonymous said...

With so minimal flour, you don't tell that should be correct. Black whatsoever be various meat you are using by having a tiny little petrol and / or maybe fat into the heater august 2010 amazing. The type of page is absolutely nice easily readable, and so depicts enough if your cookware isn't very
made use of.

My weblog Heidy Filippone

Anonymous said...

Pick the definitely one per your needs. So you can get every single thing back to normal as fast to ensure that as tightly
it could, it's vital to contact an item exec which has residence electricity bill in order to identify this challenge and to correct ovens and as a consequence stoves. Play with it, using the same brand and type of grain on every occasion, and find ones hordes which in turn are the most useful rrn your case.

Here is my blog - Karrie Riippi