Monday, March 24

majlis perkahwinan puan intan dan en alang I

okeh, seperti yang dijanjikan, inilah dia entri tentang majlis perkahwinanku. simple dan meriah. camno tu? hahaha......

sebenarnya gambar2 ni ehsan dari azim. sebab gambar2 dari personal camera aku tak banyak sangat. adik aku yang pegang kamera ni, sebab tu la gambar sket sangat. huhuhu.

apa2 hal pon, enjoy these pictures ya!

akan ada episod lain untuk gambar2 lain. gambar nikah akan upload lain k?


pelamin yang agak comel. aku suka banget ngan pelamin ni. sebab menggunakan warna-warna yang sangat harmoni. tapi mungkin sempit sikit. pengapit tak tau nak berdiri kat mana. hahaha..cian kat pengapit.


renjis-renjis dipilis..ditepungi la tawar...




hantaran-hantaran dariku untuk si dia...


diriku dan rambutku yang sangat kelakar. masa ni tgh trim kening. masa akad nikah, kening memang serabut ya amat. makcik2 aku semua tegur, tak nak kemaskan kening dulu ke? abih tu nak wat camne, memang tak sempat nak wat. bangun pon dah lambat. huhuhu..tapi nasib baik sempat solat subuh.


ehem. amacam? cantek tak hijau ni? nampak 'cool' kan? aku suka sangat hiasan kat meja pengantin ni. sangat best! oohh..pasal makan, aku bukak criter kat episod akan datang k?


kesian en alang dan rombongan. datang dalam hujan yang agak lebat. tapi lepas je masuk umah, ujan turun mencurah-curah! huhuhuhuuhuuuu......

takpe, takpe, hujan rahmat agaknya tuu...

ni sebenarnya nak tunjukkan yang pihak lelaki baru sampai depan umah. masa ni en alang dan rombongan tgh di'pow' oleh sepupu aku, kak mas duit tol. biarpon majlis diadakan di perak, tapi disebabkan aku dilahirkan dan kampung berada di johor, adat orang johor tetap jalan. kalau tgk betul2, kak mas tengah telek duit dalam envelope. hahahhaa! masa ni kak mas memang macam mak andam dulu2. siap mintak tambahan tol lagik.


aku suka gambar ni. nampak happening. yang bersongkok berbaju melayu tu pak uteh aku. abang ayah aku. dia jadi saksi orang jauh. wakil johor katanya. heee... masa ni dia tgh jenguk pihak lelaki tengah di'pow' duit tol oleh kak mas. --> korang boleh tgk lantai tu tgh basah. ujan lebat dek non!


flower boy dan flower girl ni adalah adik-beradik. anak kepada sepupu aku. plan awal nak suruh diorang tabur2 bunga. tapi dah ujan lebat kat luar, tak jadila plan tu. just berarak je. kesian kat budak berdua ni. berhujan dan dipaksa duduk kat tangga pelamin. heee... oh ya! nama diorang adalah kimi dan chiqah.


ehem. sedang bersanding. masa ni, en alang kata kaki dia terketar-ketar. kalau sesape yang perasan, tgk dekat2, leh la tgk ketaq suamiku ni.. :)


tgk la si dalie ngan ceera ni. apala yang diorang gossipkan agaknya. tapi baju diorang memang sedondon. macam rancang-rancang je. heheheheeeeeee.......


inilah suasana rumahku yang sangat pack dengan sedara mara dan kawan-kawan. meriah u ols! rugi tau tak datang..


hadiah yang nanonano beri tu adalah sebuah lampu tidor berbentuk hati. sangat comel! en alang yang tak sabar2 nak guna malam tu. hahahhaha!!!!!
korang jangan fikir yang pelik2 pulak. kesian kat nanonano tau!


to be continued ...

7 comments:

nanonano said...

wahhhhhhhhh..
lapar lagi..
lapar lagi ni..
nk gmbar lg..
cepat2..
hhihihi :p

~ mizzAmy ~ said...

~ huaaa... tak dpt tgk semua pics tuh. certain jer yg dpt tgk. sedih2...

org johor mmg ade tol2 nie. masa pak cik kawin dulu siap berkeping2 envelopes. hahahaha... kesian2. :P ~

shasha said...

ala...sikitnya gambar...nak la lagi...

Ceera said...

alamak, nampak nau i suka bergosip u... muka tu nak nampak sangat tau, auwwwwwwww...

memang cantik la pelamin awak, semua la... sejuk je mata memandang, ijau la katakan...

peej said...

mmg meriah pun...
owh..lampu berbentuk hati ke..
ingat apa td..
lingerie ke apa..hahha.. ;p

---> kelat said...

samat pengantin bawu ek... ngeeeeeeee...

farah aminuddin said...

wahh grand nye.. cantik2